Колички за бебета и деца – съвети и напътствия при закупуване и употреба

baby stroller

Детските колички се избират и купуват от майката и таткото, а детенцето, което всъщност ще го ползва, няма право на глас. Доста майки и бащи са объркани от разнообразието на модели и видове бебешки колички на пазара и просто не знаят точно как да изберат.

Ето няколко критерия, които определено трябва да вземете предвид, понеже в края на краищата става дума за правилното и за безопасността на детенцето ви.

За покупката на детска количка
Вземете количка за детенце със широк кош и широка основа, понеже това обуславя доколко здрава е количката. По-малките колички за деца лесно се обръщат, когато бебенцето се наведе твърде много извън борда.

Ако случайно предпочитате бебешка количка с няколко позиции на облегалката, бъдете сигурни се, че конкретната облегалка се застопорява солидно във всяко положение или просто рискувате бебето да падне, съвсем случайно.

Вижте дали количката за деца има предпазни коланчета, като придържат детенцето в коша и не биха му позволили да се катурне. Най-добре е коланите да минават между краката, през кръстчето и още през раменете на детенцето.

Текстилната част на детската ви количка трябва да се сваля бързо и лесно и да е удачна за изпиране в автоматична пералня. Ако случайно е изпълнимо, тествайте бебенцето дали ще прояви реакция на алергия към материята.

Обезателно се уверете, че бебешката количка спокойно може да премине през входната врата на вашето жилище.

Имайте предвид несъмнено размера на количката в сгънато състояние с вместимостта на багажника в леката кола, не малко багажници се оказват прекалено малки за дадени типове бебешки колички.

В ползването на количките за бебета
Малко преди да поставите детенцето в детската количка, проверете дали сте поставили спирачките. Направете проврека дали облегалката е сигурно поставена в исканото положение. Докато прибирате количката, внимавайте детенцето да не е много близко, защото има истинска опасност да го притиснете, без да желаете.

Не пропускайте да закопчаете обазопасителните колани на детската количка абсолютно винаги, докато излизате на разходка. Те ще предотвратят страшното измъкване или тупване на детенцето от бебешката количка, а това може спокойно да се получи, докато пресичате оживен булевард като пример.

Като се разхождате на неравен терен задължително активирайте спирачката малко преди да пуснете дръжките на бебешката количка, дори и да става въпрос за няколко секунди.

Бебешките колички, както почти всяка друга вещ, изискват перманентна поддръжка, ето защо често проверявайте реално дали всичко е в изправност и безопасност.

Сайта ни: детски музикални инструменти от jerrykids